UPDATE: Race i Volgaer

ANEKDOTE: I sommeren 2009 tog jeg til Rusland for fjerde gang. En weekendtur med værtsfamilien til datjaen i en volga fra 50’erne fik mig til at mindes min første tur i en russisk Volga: I 2001 var jeg på rundrejse med et dansk rejseselskab i Rusland sammen med mine spejdervenner. Efter godt 14 dage i Uralbjergene og Sibirien blev det tid til at vende snuden hjemad og vi skulle nå flyet fra Perm til Sankt Petersborg. Det endte med at blive ikke så lidt af en oplevelse.

Offentlig transport i Rusland er god, men ikke så forudsigelig for udlændinge, der ikke kan russisk. Derfor besluttede det russiske rejsebureau, vores danske bureaus partner, at de nok skulle sørge for transporten næste morgen.

Overraskede blev vi, da vi næste morgen blev afhentet foran hotellet af en lille kortege af sorte Volgaer. Chaufførerne stod i en cirkel og talte højlydt. Så blev vi fordelt ud over bilerne: 2-3 beskidte spejdere i hver og afsted gik det.

Faktisk gik det lidt for godt, da flere af os bemærkede, at ingen af chaufførerne  kørte ad samme rute og at de alle lod til at have en meget fri opfattelse af færdselslovene og fartbegrænsninger. Flere af bilerne var kørt over for rødt og to beskidte spejdere havde måbende konstateret, at politibetjentene langs vejen havde gjort honør for dem, da de kom forbi.

Mysteriet blev løst, da en af vore medrejsende afslørede, at vores russiske rejseleder var en god ven af Perms borgmester, som igen var god ven af Putin. Vi var blevet transporteret i bystyrets biler med de meget afslørende nummerplader, der alle begyndte med AA, hvilket i den ruslandske trafik dengang betød, at disse biler ikke må standses af politiet. 

Farten og de forskellige ruter kunne også forklares: Vores flinke chauffører havde indgået væddemål om, hvem der først kunne aflevere sine danskere ved lufthavnen.

Behøves jeg at nævne, at vi nåede vores fly i god tid?

This entry was posted in Nyheder fra Østeuropa, Østeuropa og Balkan, Østeuropastudier, Russisk, Ukategoriseret. Bookmark the permalink.