UPDATE: Zeppelinai

MADKUNST: Zeppelinai er den litauiske nationalret, som enhver litauer vil insistere på, at hans/hendes mor laver bedst derhjemme. At spise zeppelinai på restaurant skulle efter sigende være en helligbrøde. Man kommer let til at grue for smagen, når man først får øje på den zeppeliner-formede grå masse, der rammer tallerkenen med et “BOING” for derefter at skøjte videre i fedtstof.

Zeppelinai er hakket svinekød, måske tilsat lidt kogt ris for at sparre på kødet, pakket ind i en dej af kartoffelmos, dernæst kogt for til sidst at blive vendt rundt på panden indtil den fedtede grå klump er færdig. De bør spises med lidt grønt, og ketchup hjælper på de ulyksalige, der aldrig havde troet, at de skulle spise grå, genstridige zeppelinere. Men de bør absolut prøves.

This entry was posted in Nyheder fra Østeuropa, Østeuropa og Balkan. Bookmark the permalink.