Ninas politik

NINAS POLITIK: Mange spekulerer stadig i, hvem der egentligt har magten i Rusland. Selv russerne spekulerer nu og da. Især systemkritikerne og de ikke statslige bevægelser og foreninger holder mistænksomt øjnene rettet mod Kreml. Det er ikke dem, der har stemt på Medvedev. Det har derimod Nina.

Men den almindelige ruslandske borger bekymrer sig ikke så meget om hvem, der har magten af Putin og Medvedev. Nina (76) har ligefrem fundet frem til sin egen fortolkning: Når et land er i krise har det brug for en fast mand af stærk overbevisning, der kan få orden på tingene. Hun er ikke tilhænger af Putin, men hun har set ham tæt på, da han kom forbi hendes by. Putin var for stram for hende. Men ved sidste valg stemte hun nu alligevel på Medvedev. For, holdt hun på, når der er kommet orden på tingene, er det næste, et land har brug for, en diplomat. Og sådan en er Medvedev. En rigtig politiker, ikke en tidligere agent eller militærmand.

Nina berettede aldrig, om hun stemte på Medvedev, fordi han var politiker, eller fordi, ultranationalisternes, liberalisternes og kommunisternes kandidater ikke faldt i hendes smag. Nogen gange må man tage det, man er mest sympatisk overfor, og hun holdt nu på, at Rusland var på vej i den rigtige retning. Livet fortsætter sin vandte gang.

”Som ruslandske spøgefugle yder at udtrykke det: styret demokrati og demokrati er så forskellige som elektrisk stol og stol.”  – Leon Aron (The Problematic Pages, The New Republic www.tnr.com, 24/9-2008)

This entry was posted in Russisk. Bookmark the permalink.